David M. Gerschwald, 67 år

er vokset op som en del af MT/DJS, og har været medlem af Delegeretforsamlingen uafbrudt siden 1992 - er mest kendt som initiativtager til listen Tachles, som han i mange år repræsenterede alene.

Han var valgt til Synagogens forstanderskab i 25 år, i perioden 1986-2011.

 

Han har været aktiv i mange DF-udvalg indenfor økonomi, undervisning, ansættelse af rabbiner, Jyllands medlemmer, begravelser, JO’s bestyrelse samt til valgbestyrelsen for DF-valget flere gange – i perioden 2015-2018 desuden den ene af to viceformænd.

Tidligere præsident for B’nai B’rith i Danmark, Danmark Logen.

Indehaver af Danish Kosher Food 1979 – 1990 med catering af hospitaler, fly fra Kastrup Lufthavn, samt andre større og private kunder.

Åbnede med butikken Special Foods 2005 – 2009 indenfor specielle fødevarer, derefter med en gros handel, samt med produkter til den private husholdning. Har haft kosher oste-produktionen siden 1999, og osten tog prisen som bedste europæiske kosher mejeriprodukt 2002 ved en udstilling i Paris, og osten blev flot omtalt i det danske mejeriblad i 2013.

Leverandør til udvalgte Meny butikker i Storkøbenhavn – Roskilde – Espergærde af laktose- og glutenfri produkter, vegansk mad og varer fra Israel.

David blev ved DF – valget i 2010 topscorer på antal stemmer og har styret Tachles gruppen siden sidste DF-valg med stor entusiasme bl. a. ved valg af ny rabbiner og ved at stå urokkeligt fast på enhedsmenigheden efter Halacha reglerne.

Tidligere var der særlig stor var interesse ved salget af Ny Kongensgade 6, samt forhandlingerne for at få flyttet Mikvaen til Krystalgade og til gavn for alle MT/DJS medlemmer for uhindret adgang i eget regi.

David har bibeholdt kontakten med mange MT/DJS - medlemmer i hele Danmark, og vil arbejde på at MT/DJS bevares som en traditionel jødisk enhedsmenighed med plads til alle jøder, samt undervisning i jødiske emner også til dem der ikke kan være medlem, eller er i konvertering.

Tachles voksede fra 6 til 8 mandater ved fredsvalget til DF i oktober 2014.

Ved DF-valget i december 2018 opstiller Tachles 9 kandidater, hvoraf 7 ny opstiller.